Info over Spouwmuur isolatie

Hier vindt u:
-Waarom spouwmuurisolatie
-Wat kost spouwmuurisolatie
-Hoeveel bespaart u op energie

Meest gelezen:
INFO

Spouwmuurisolatie >
Voordelen >
Werking >
Isolatiematerialen >
Vergelijken >
Kosten isolatie >
Subsidie isolatie >
&ADVIES
Stappenplan >
Checklist >
Beste keuze >
Materialen kiezen >
Isolatiebedrijf kiezen >
OFFERTES
Offertes aanvragen >

Top 5

1
2
3
4
5

Muur isoleren soms lastig

Zoals u misschien weet biedt spouwmuurisolatie veel voordelen, maar bent u niet in alle gevallen gemachtigd om dit te gebruiken in uw woning. Wanneer het op een verkeerde wijze wordt aangelegd of bij het gebruik van incorrecte materialen kan het ook nadelen met zich meebrengen. Wij zullen een aantal gevallen benoemen waarbij het niet mogelijk is om gebruik te maken van spouwmuurisolatie. Ook de gereedschappen rondom het plaatsen van spouwmuurisolatie zullen wij voor u toelichten, zodat u weet wat u allemaal wel en niet in huis moet halen.

Geglazuurde en geschilderde stenen

Bent u van plan om spouwmuurisolatie in uw woning te plaatsen dan moet u weten dat het in sommige gevallen niet mogelijk is. Bij geglazuurde en geschilderde stenen aan de buitenkant van uw woning is het niet mogelijk, want deze stenen ademen als het ware niet meer. Dit komt door de laag die is toegevoegd aan de buitenkant van de stenen. Hierdoor zal er achter deze laag vocht ophopen en bij vorst zal deze beschermlaag dan gaan springen.

Oudere woningen

Bij oudere woningen zijn er ook nog een aantal aspecten waarbij het niet mogelijk is om gebruik te maken van spouwmuurisolatie. Allereerst moet er goed gelet worden op spouwmuurvervuiling. Dit betekend dat de spouw is vervuild en het isolatiemateriaal niet op een egale wijze is verdeeld. Hierdoor kunnen er ‘koudebruggen’ ontstaan en dit zorgt voor vochtplekken en dit gaat ten koste van de werking van de isolatie.

Ook bij oudere stenen zoals strengpers is het niet mogelijk om spouwmuurisolatie aan uw woning toe te voegen. Deze stenen zijn er niet geschikt voor, want bij vorst zullen de stenen gaan barsten.

Gereedschappen

Wanneer u spouwmuurisolatie gaat plaatsen in uw woning of bedrijfspand is het verstandig om de nodige elektrische gereedschappen in huis te halen. Moet u eerst nog een oude muur verwijderen? Dan doet u er goed aan om beitels en eventueel een drilboor te lenen.

Daarom INFO & Advies

Onafhankelijk
Objectief
Advies van experts
Alles op 1 website
Gratis offertes op maat





"... heel veel info en door de 3 offertes kon ik goed vergelijken, prima!"
Dhr, van Taal, Garderen
Meer reviews >

Welke isolatie voor u?

Elk huis is anders. Welke isolatie past het best bij uw huis? Met de Advieswijzer weet u het.

Doe de advieswijzer

Offertes? Bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie vraagt u offertes aan? I&A heeft alle bedrijven zorgvuldig bekeken.

Vraag offertes aan