Info over Spouwmuur isolatie

Hier vindt u:
-Waarom spouwmuurisolatie
-Wat kost spouwmuurisolatie
-Hoeveel bespaart u op energie

Meest gelezen:
INFO

Spouwmuurisolatie >
Voordelen >
Werking >
Isolatiematerialen >
Vergelijken >
Kosten isolatie >
Subsidie isolatie >
&ADVIES
Stappenplan >
Checklist >
Beste keuze >
Materialen kiezen >
Isolatiebedrijf kiezen >
OFFERTES
Offertes aanvragen >

Top 5

1
2
3
4
5

Adviezen rondom spouwmuurisolatie

Het aanleggen van spouwmuurisolatie is een stuk lastiger dan de meeste mensen denken. Veel mensen hebben geen weet van de lastige aspecten van de klus en zullen denken dat zij dit misschien wel zelf kunnen doen. Er komen echter veel dingen bij kijken en daarom zal ik (medewerker van huisfocus.nl) u een aantal praktische adviezen geven.

Besteed het uit

Bent u van plan om spouwmuurisolatie te vervangen of aan te brengen? Dan raden wij u aan om hiervoor een isolatiebedrijf in te huren. U doet er goed aan om verschillende bedrijven op een rijtje te zetten. Wanneer u dit doet zult u merken dat er veel verschillen zitten tussen deze bedrijven op het gebied van prijzen, maar ook de verschillende werkwijzen.

Aspecten die moeten kloppen

Wanneer u spouwmuurisolatie wilt aanbrengen moet u ervoor zorgen dat er een aantal zaken goed zijn voordat u begint. Zo moet er geen spouwisolatie aanwezig zijn in muur, want op deze manier is het niet te doen. Natuurlijk zijn er zaken na-geïsoleerd, maar alleen een gespecialiseerd bedrijf kan kijken of dit op een goede manier is gedaan of dat er weer vanaf nul gebouwd moet worden.

Voordat de isolatie kan worden aangebracht moet er gekeken worden naar de spouwmuur. Deze moet schoon zijn en dus mogen er bijvoorbeeld geen cementresten of puin aanwezig zijn. Wanneer er hier overheen spouw wordt geplaatst zullen er vochtige plekken kunnen ontstaan. Op deze manier zal er warmte ontsnappen en dan is het hele doel van de isolatie natuurlijk nutteloos.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Het isoleren van een spouwmuur heeft over het algemeen alleen maar voordelen. Zo zal uw woning een stuk minder stookkosten hebben doordat er minder warmte uit uw woning ontsnapt. Hiernaast voorkomt het tegenwoordig ook de nodige vochtproblemen wanneer het vocht voorheen kwam door een te koude binnenkant van de buitenste gevel.

Daarom INFO & Advies

Onafhankelijk
Objectief
Advies van experts
Alles op 1 website
Gratis offertes op maat





"... heel veel info en door de 3 offertes kon ik goed vergelijken, prima!"
Dhr, van Taal, Garderen
Meer reviews >

Welke isolatie voor u?

Elk huis is anders. Welke isolatie past het best bij uw huis? Met de Advieswijzer weet u het.

Doe de advieswijzer

Offertes? Bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie vraagt u offertes aan? I&A heeft alle bedrijven zorgvuldig bekeken.

Vraag offertes aan