Besparing spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft van alle soorten isolatie het hoogste rendement. Daarom zijn de spouwmuurisolatie kosten snel terugverdiend.
Spouwmuurisolatie bespaart 25% op uw gasrekening. ...De muren van een huis beslaan het meeste oppervlak. Daar kunt u dus met spouwmuurisolatie veel kosten en energie besparen.

Met spouwmuurisolatie bespaart u 9 tot 11 m3 gas per jaar. Dat is goed voor uw energierekening. En voor een comfortabel en behaaglijk voelend huis.

Besparing spouwmuurisolatie

Bij elke woning is de berekening van spouwmuurisolatie kosten en opbrengsten anders. Er zijn wel gemiddelde cijfers over de besparingen van spouwmuurisolatie bij een gemiddelde 2-onder-1 kap woning:

Oppervlak spouw: 100 m2    Besparing gas: 800 m3    Besparing per jaar: € 440

Besparing isolatie

Besparingen per soort isolatie op een rij.

Besparing isolatie:    
Minder gasverbruik per jaar 
Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie 9 tot 11 m3 per m2 3 tot 5 jaar
Dakisolatie 9 m3 per m2  10 jaar
Vloerisolatie  5 tot 7 m3 per m2 7 tot 10 jaar
Kruipruimte isolatie 3 m3 per m2    7 tot 10 jaar   

Besparing spouwmuurisolatie: een verhaal

Het verhaal van de familie Bospoort, een gezin met 3 kinderen in Breda. In hun vrijstaande woning uit de jaren 30 gebruiken ze jaarlijks 3.500 m3 gas.
Een jaar geleden is hun huis geïsoleerd met spouwmuurisolatie. Dat kostte hen
€ 2.000. Hun gasverbruik daalde met ruim 800 m3. Dit leverde hen in het eerste jaar een besparing van € 528 op de gasrekening. De kosten voor de spouwmuurisolatie kunnen ze binnen 4 tot 5 jaar terugverdienen. Zelfs zonder subsidie isolatie.

Bij de berekening gaan we uit van een m3 gasprijs van € 0,66. De prijs is incl. BTW en energiebelasting. De netwerkkosten zijn niet meegerekend.

Spouwmuurisolatie besparing voor uw huis

Als u offertes aanvraagt bij isolatiebedrijven komt u de besparing van spouwmuurisolatie precies te weten. En ook de spouwmuurisolatie kosten voor uw huis. De isolatie adviseur komt de spouw en gevel inspecteren. Hij let op vochtplekken, koudebruggen en ventilatie.

Wij adviseren u 3 offertes aan te vragen voor spouwmuurisolatie. Dat kan via Info&Advies.nl met één aanvraag. Zo kunt u goed de kosten van spouwmuurisolatie vergelijken, de isolatie adviezen en service van de isolatie bedrijven.

Info&Advies.nl heeft isolatiebedrijven onafhankelijk geselecteerd en beoordeeld. Offertes die u aanvraagt via Info&Advies.nl zijn altijd gratis en vrijblijvend.


Vraag nu offertes aan


Ontvang direct bij uw offerte-aanvraag de gratis handige MINIGIDS spouwmuurisolatie.

Daarom Info&Advies.nl

  • Onafhankelijk
  • Objectief
  • Advies van experts
  • Complete informatie
  • Gratis offertes op maat" Ik heb alles gevonden, zo kon ik de beste spouwmuurisolatie kiezen voor mijn huis. Heel fijn!"
Dhr. van Bommel, Eindhoven

Welke isolatie voor u?

Met de Advieswijzer weet u het.

  • Wat is de beste isolatie voor u?
  • Wat kost spouwmuurisolatie?
  • Hoeveel gaat u besparen?
Doe de Advieswijzer

Offertes bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie
vraagt u offertes aan? Info&Advies.nl heeft alle isolatiebedrijven zorgvuldig geselecteerd.

Vraag nu 3 offertes aan


Ontvang direct de gratis handige MINIGIDS spouwmuurisolatie.