Isolatiebedrijf

Hoe kiest u een goed isolatiebedrijf? Het is verstandig te kijken naar keurmerken en certificaten van het isolatiebedrijf. Ook belangrijk is de garantie die een isolatiebedrijf biedt.
Spouwmuurisolatie is van buitenaf onzichtbaar en dus moeilijk te controleren. Het resultaat hangt af van een nauwkeurige werkwijze van het isolatiebedrijf. U moet dus kunnen vertrouwen op de kennis van het isolatiebedrijf.

Erkend isolatiebedrijf

Isolatiebedrijf voor spouwmuurisolatie kiezen. Waa...Check of het isolatiebedrijf erkend is. Een vertrouwd isolatiebedrijf is lid van de VENIN (Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland).
Om lid te worden moet een isolatiebedrijf een KOMO-procescertificaat hebben. Dat geeft garanties over de manier waarop het isolatiebedrijf haar werk uitvoert.

Ook moet het isolatiebedrijf werken met goedgekeurde isolatiematerialen. Zo’n isolatiebedrijf wordt gecontroleerd  door een onafhankelijke instantie, het IKOB-BKB.

IKOB-BKB kwaliteits-keurmerk spouwmuurisolatie. In...

Isolatiebedrijf: de garantie

Op spouwmuurisolatie krijgt u garantie van het isolatiebedrijf. Wat houdt de garantie op spouwmuurisolatie in? En hoe lang is de garantieperiode op spouwmuurisolatie?

Garantiebewijs

Een isolatiebedrijf dat aangesloten is bij de VENIN geeft u een garantiebewijs. In dit garantiebewijs voor spouwmuurisolatie staat wanneer het isolatiebedrijf uw spouwmuur heeft gevuld, met welk isolatiemateriaal en op welke manier. Het isolatiebedrijf garandeert hiermee dat de spouwmuurisolatie voldoet aan de kwaliteitseisen.

Het isolatiebedrijf staat garant voor:

 1. de deugdelijkheid van het isolatiemateriaal.
 2. de manier van aanbrengen van spouwmuurisolatie.
 3. de isolatiewaarde.
 4. het uitsluiten van rot, schimmel, vochtdoorslag en aantasting van spouwmuurankers.

Garantieperiode

Een VENIN isolatiebedrijf geeft 10 jaar garantie op spouwmuurisolatie. Bewaar het garantiebewijs samen met de factuur en het betalingsbewijs goed.

Isolatiebedrijf: de keurmerken

De IKOB-BKB certificering is een kwaliteitskeurmerk voor het isolatiebedrijf. Het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) en BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB) is onafhankelijk en verstrekt KOMO-productcertificaten aan een goed isolatiebedrijf.

Leverancier isolatiebedrijf

Een isolatiebedrijf kan er ook van uit gaan dat de leverancier van isolatiemateriaal zelf ook aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Producenten van isolatiemateriaal voeren zelf keuringen uit en laten keuringen uitvoeren door een onafhankelijke deskundige.

KOMO-certificaten van isolatiebedrijf

KOMO gaat na of een isolatiebedrijf voldoet aan de certificerings-eisen. Het KOMO-productcertificaat is een kwaliteitskeurmerk voor het isolatiemateriaal. Het KOMO-procescertificaat toont aan, dat het materiaal op de juiste manier wordt toegepast door het isolatiebedrijf.

Waarop wordt een isolatiebedrijf beoordeeld?

Info&Advies.nl heeft isolatiebedrijven onafhankelijk geselecteerd en beoordeeld. Deze isolatiebedrijven:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • zijn aangesloten bij branche-verenigingen als IKOB-BKB.
 • werken met KOMO-garantie.

Isolatiebedrijf kiezen? Vraag offertes aan

Vraag meerdere offertes aan. Bij Info&Advies.nl vraagt u met 1 aanvraag meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven. Zo kunt u goed de adviezen, de service en de spouwmuurisolatie kosten vergelijken.

Vraag offertes aan


U kunt de isolatieadviseur een aantal belangrijke vragen stellen. Die vindt u in de MINIGIDS spouwmuurisolatie.
Deze handige gratis gids sturen wij u per e-mail als u spouwmuurisolatie offertes heeft aangevraagd via Info&Advies.nl.

Daarom Info&Advies.nl

 • Onafhankelijk
 • Objectief
 • Advies van experts
 • Complete informatie
 • Gratis offertes op maat" Ik heb alles gevonden, zo kon ik de beste spouwmuurisolatie kiezen voor mijn huis. Heel fijn!"
Dhr. van Bommel, Eindhoven

Welke isolatie voor u?

Met de Advieswijzer weet u het.

 • Wat is de beste isolatie voor u?
 • Wat kost spouwmuurisolatie?
 • Hoeveel gaat u besparen?
Doe de Advieswijzer

Offertes bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie
vraagt u offertes aan? Info&Advies.nl heeft alle isolatiebedrijven zorgvuldig geselecteerd.

Vraag nu 3 offertes aan


Ontvang direct de gratis handige MINIGIDS spouwmuurisolatie.