Spouwmuurisolatie: de werking

Spouwmuurisolatie berust op een eenvoudig principe: stilstaande lucht isoleert beter dan stromende lucht. Hoe werkt spouwmuurisolatie eigenlijk?

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De werking van spouwmuurisolatie uitgelegd. En wat...Als er geen spouwmuurisolatie zit in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, stroomt er lucht door de spouw. Die lucht koelt de muren af. Vochtige muren kunnen het gevolg zijn.

Spouwmuurisolatie laat de lucht in de spouw stilstaan. Door het isolatiemateriaal worden de binnenmuren warmer dan voor de spouwmuurisolatie. De muren voelen niet meer kil aan en stralen geen kou meer af. Dat voorkomt klimaatklachten als kou, optrekkend vocht en schimmelvorming.
Lees voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: het aanbrengen

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie verloopt in de volgende stappen:

Inspectie spouwmuur:

 1. Het isolatiebedrijf voert een inspectie uit, voordat het een spouwmuurisolatie offerte maakt. De spouwdiepte, het aantal vierkante meters spouwmuur, het type steen, het voegwerk en de bouwsituatie worden bekeken.
 2. Voor spouwmuurisolatie is soms camera onderzoek van de spouwmuur nodig. Via een klein gaatje in de gevel kan een camera de stand van zaken in kaart brengen. De kleine gaatjes worden nagenoeg onzichtbaar weggewerkt.
 3. Meld vochtplekken of schimmel op binnenmuren. Het isolatiebedrijf kan bepalen of dit met spouwmuurisolatie wordt opgelost.

De dag van spouwmuurisolatie:

Spouwmuurisolatie aanbrengen in 6 stappen:

 1. Op de dag van de spouwmuurisolatie hoeft u niets bijzonders voor te bereiden. U kunt spullen weghalen die tegen de buitengevel staan.
 2. De mensen van het spouwmuurisolatie bedrijf werken meestal met zijn tweeën. Spouwmuurisolatie kost een halve tot een hele dag. Er is geen breekwerk voor nodig.
 3. In de buitenmuren van uw woning worden gaatjes geboord (16 mm bij pur schuim en 23 mm bij glaswol en isolatiekorrels). Deze gaatjes komen volgens een vastgesteld boorpatroon op de kruising van de verticale en horizontale voeg (stoot- en lintvoeg). Zo kan de spouwmuurisolatie met een goede spreiding worden aangebracht.
 4. De spouw wordt gevuld met isolatiemateriaal: pur schuim, glaswol, steenwol of isolatiekorrels. Dat gebeurt door middel van het volblazen of inspuiten van het isolatiemateriaal. De isolatiewaarde verschilt per isolatiemateriaal. Het te gebruiken isolatiemateriaal wordt op uw offerte vermeld.                                     Bekijk soorten isolatiemateriaal
 5. Na spouwmuurisolatie worden de gaatjes in het voegwerk dichtgemaakt met specie. Soms kan er enig kleurverschil voorkomen.
 6. Geniet direct van een comfortabel aanvoelend huis door spouwmuurisolatie. U begint direct met besparen op uw energierekening.

Doe de spouwmuurisolatie Advieswijzer

Met de spouwmuurisolatie Advieswijzer van Info&Advies.nl komt u dit te weten:
 • Is isolatie van de spouwmuur mogelijk?
 • Hoeveel kunt u besparen met spouwmuurisolatie?
 • Welke soorten isolatiemateriaal zijn geschikt voor  uw huis?
 • Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Start de Advieswijzer spouwmuurisolatie

Daarom Info&Advies.nl

 • Onafhankelijk
 • Objectief
 • Advies van experts
 • Complete informatie
 • Gratis offertes op maat" Ik heb alles gevonden, zo kon ik de beste spouwmuurisolatie kiezen voor mijn huis. Heel fijn!"
Dhr. van Bommel, Eindhoven

Welke isolatie voor u?

Met de Advieswijzer weet u het.

 • Wat is de beste isolatie voor u?
 • Wat kost spouwmuurisolatie?
 • Hoeveel gaat u besparen?
Doe de Advieswijzer

Offertes bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie
vraagt u offertes aan? Info&Advies.nl heeft alle isolatiebedrijven zorgvuldig geselecteerd.

Vraag nu 3 offertes aan


Ontvang direct de gratis handige MINIGIDS spouwmuurisolatie.