Spouwmuurisolatie: de stappen

Spouwmuurisolatie kiezen en kopen wilt u zorgvuldig doen. Spouwmuurisolatie gaat immers een leven lang mee. Met deze 6 stappen bent u goed voorbereid op het kiezen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie stappenplan

Spouwmuurisolatie stappenplan. Stap voor stap spou...Stap 1: Spouwmuurisolatie voorbereiden
Stap 2: Offertes aanvragen
Stap 3: Offertes beoordelen
Stap 4: Keuze maken isolatiebedrijf
Stap 5: De dag van spouwmuurisolatie
Stap 6: Subsidie isolatie aanvragen


Stap 1: Spouwmuurisolatie voorbereiden

Als voorbereiding voor uw besluit om spouwmuurisolatie te nemen, kunt u zich de volgende vragen stellen.

1: Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Uw woning moet een spouwmuur hebben. Een isolatiebedrijf kan dit onderzoeken, maar misschien kunt u het zelf nagaan.
Een huis dat gebouwd is tussen 1920 en 1980 heeft spouwmuren. Direct spouwmuurisolatie aanbrengen gebeurde in die tijd zelden. Zonder spouwmuurisolatie gaat veel warmte verloren. Met spouwmuurisolatie bespaart u op uw stookkosten en krijgt u een warme en comfortabel aanvoelende woning.

Kent u het bouwjaar van uw huis niet? Meet dan hoe dik de muur is bij de voor- of achterdeur. Is de afstand buiten tot binnen 24 cm of meer? Dan is het zeker een spouwmuur. En kunt u spouwmuurisolatie toepassen. Weten of uw woning is geschikt voor spouwmuurisolatie?
Bekijk de checklist spouwmuurisolatie

2: Hoeveel kunt u besparen met spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie verdient u snel terug. Wilt u een schatting hoeveel u kunt besparen op energiekosten na spouwmuurisolatie?
Besparen met spouwmuurisolatie

3: Waarom wilt u het huis isoleren?

Wat is voor u de belangrijkste reden om uw huis te isoleren met spouwmuurisolatie?

 • Bijdragen aan het milieu,
 • Geen koude of vochtige muren meer,
 • Veel besparen op uw energierekening,
 • Het energielabel van uw huis verhogen.


Dit is belangrijk om te bespreken met het isolatiebedrijf. Het kan de keuze voor het soort isolatiemateriaal bepalen. Ontdek de belangrijkste redenen voor u om te kiezen voor spouwmuurisolatie.
Voordelen van spouwmuurisolatie

4: Wilt u een bepaald soort isolatiemateriaal?

Niet elk isolatiebedrijf levert alle soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Heeft u zelf een voorkeur? Vergelijk eens de voor- en nadelen van alle soorten spouwmuurisolatie materiaal.

Vergelijk spouwmuurisolatie


Het isolatiemateriaal dat het beste bij uw huis past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere isolatiebedrijven. Uw offerte-aanvraag via Info&Advies.nl gaat naar isolatiebedrijven die meerdere isolatiematerialen aanbieden.

De Advieswijzer spouwmuurisolatie geeft de antwoorden op uw vragen.

 • Hoeveel bespaart u met spouwmuurisolatie?
 • Wat is de beste soort isolatiemateriaal?
 • Hoeveel gaat spouwmuurisolatie kosten?
 • Bij wie vraagt u spouwmuurisolatie offertes aan; hoe vergelijkt u die?
 • Welke vragen stelt u aan de isolatie adviseur?


Breng uw situatie en wensen in kaart met de Advieswijzer spouwmuurisolatie.

Doe de Advieswijzer

Stap 2: Offertes spouwmuurisolatie aanvragen

De tweede stap is het aanvragen van offertes. Offertes voor spouwmuurisolatie via Info&Advies.nl zijn altijd gratis en vrijblijvend. U legt zich niet vast.

Als u een spouwmuurisolatie offerte aanvraagt, komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij u thuis kijken. Welke spouwmuurisolatie is het beste? Hij let op:

 • de breedte van de spouw
 • vochtplekken
 • koudebruggen
 • de voegbreedte
 • de windligging van het huis


Eventueel voert hij een beperkt onderzoek uit met een camera. Zo weet het isolatiebedrijf wat er nodig is voor een juiste spouwmuurisolatie.
U kunt de isolatieadviseur een aantal belangrijke vragen stellen. Die vindt u in de MINIGIDS spouwmuurisolatie. Deze handige gratis gids sturen wij u per e-mail als u spouwmuurisolatie offertes hebt aangevraagd via Info&Advies.nl.

Vraag meerdere offertes aan. Bij Info&Advies.nl vraagt u met 1 aanvraag meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven. Zo kunt u goed de adviezen, de service en de spouwmuurisolatie kosten vergelijken.

Vraag nu offertes aan
De door Info&Advies.nl geselecteerde en beoordeelde isolatiebedrijven:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal/
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • zijn aangesloten bij branche-verenigingen als IKOB-BKB.
 • werken met KOMO-garantie.

Stap 3: Offertes spouwmuurisolatie beoordelen

Offertes voor spouwmuurisolatie kunnen sterk verschillen. Bij Info&Advies.nl krijgt u daarom ook een checklist om spouwmuurisolatie offertes te vergelijken. Die vindt u in de MINIGIDS spouwmuurisolatie. Deze handige gratis gids sturen wij u per e-mail als u spouwmuurisolatie offertes hebt aangevraagd via Info&Advies.nl.
Vraag offertes aan

Zo kunt u goed spouwmuurisolatie offertes vergelijken en er gericht vragen over stellen. Let er bijvoorbeeld op dat het arbeidsloon op de spouwmuurisolatie offerte een BTW-tarief heeft van 6% i.p.v. 21%.

Stap 4: Keuze maken isolatiebedrijf

Als u de offertes voor spouwmuurisolatie hebt vergeleken, bent u al dichtbij het besluit om uw huis te isoleren. U weet welk isolatiebedrijf u de opdracht wilt geven. Spreek de laatste details door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Spreek een datum af voor de dag van spouwmuurisolatie.

Stap 5: De dag van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie duurt meestal 1 dag, soms maar een halve dag. Meestal komen er twee uitvoerders van het isolatiebedrijf. Zij boren kleine gaatjes in de muur. Daarna wordt de spouw gevuld met het isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal wordt in de spouwmuur geblazen of gespoten. De gaatjes worden bijna onzichtbaar dichtgemaakt. U heeft nauwelijks overlast of rommel. Er is geen verbouwing nodig om uw huis te isoleren.

Stap 6: Subsidie isolatie?

De overheid heeft regelmatig subsidie regelingen om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Deze subsidiegelden kunnen door de populariteit plots op zijn. Controleer of u subsidie kunt krijgen voor spouwmuurisolatie. Dat scheelt in de kosten.
Subsidie spouwmuurisolatie

Zelfs als er geen subsidieregeling is, heeft u spouwmuurisolatie snel terugverdiend. Als er landelijke subsidies zijn voor spouwmuurisolatie, zal het isolatiebedrijf deze voor u aanvragen. Op dit moment heeft de overheid geen landelijke regeling voor isolatie subsidie.

Ook zijn er soms gemeentelijke of provinciale subsidies voor spouwmuurisolatie of woningverbetering. Bij uw gemeente kunt u dit navragen. Soms hebben isolatiebedrijven de gemeentelijke formulieren al bij zich, zodat u het alleen nog hoeft in te vullen en in te dienen.

Gratis minigids spouwmuurisolatie

Met dit stappenplan kunt u goed spouwmuurisolatie kiezen. Vraag nu offertes aan. Met 1 aanvraag ontvangt u 3 offertes. Gratis en vrijblijvend.

U ontvangt dan direct de handige gratis MINIGIDS spouwmuurisolatie. Met daarin o.a. hoe u het beste offertes kunt vergelijken. En een checklist met welke vragen stel ik het isolatiebedrijf.

Vraag nu offertes aan

Daarom Info&Advies.nl

 • Onafhankelijk
 • Objectief
 • Advies van experts
 • Complete informatie
 • Gratis offertes op maat" Ik heb alles gevonden, zo kon ik de beste spouwmuurisolatie kiezen voor mijn huis. Heel fijn!"
Dhr. van Bommel, Eindhoven

Welke isolatie voor u?

Met de Advieswijzer weet u het.

 • Wat is de beste isolatie voor u?
 • Wat kost spouwmuurisolatie?
 • Hoeveel gaat u besparen?
Doe de Advieswijzer

Offertes bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie
vraagt u offertes aan? Info&Advies.nl heeft alle isolatiebedrijven zorgvuldig geselecteerd.

Vraag nu 3 offertes aan


Ontvang direct de gratis handige MINIGIDS spouwmuurisolatie.