Spouwmuurisolatie kosten lager dan verwacht

Op de vraag: “wat kost spouwmuurisolatie’’ geven de meeste woningeigenaren een veel te hoog bedrag aan. De kosten van spouwmuurisolatie liggen bijna 30% lager dan men denkt. Onderzoek onder woningeigenaren naar de kosten van spouwmuurisolatie laat zien: spouwmuren isoleren is goedkoper dan men denkt.

Spouwmuur isoleren voordelig
Woningeigenaren denken dat spouwmuurisolatie tussen de  € 2.500 en  € 3.000 kost.  De praktijk wijst veel lager uit. Spouwmuurisolatie van een 2-onder-1 kap kost gemiddeld € 1.500. En voor een hoekwoning € 1.350. De kosten van spouwmuurisolatie van een tussenwoning is nog lager: gemiddeld € 900. Van alle soorten isolatie verdient spouwmuurisolatie zich het snelst terug: in 3 tot 5 jaar. Het isoleren van de spouwmuur is extra voordelig, omdat het valt in het lage btw tarief van 6%.
Bekijk spouwmuurisolatie kosten

Inspectie spouwmuur
Hoe hoog de werkelijke kosten van spouwmuurisolatie zijn voor uw huis, hangt af van een aantal factoren. Wat is de staat van de gevel? Hoeveel m2 muren heeft het huis? En wat is de situatie van de spouwmuur? Daarvoor doet een isolatiebedrijf een inspectie. Er wordt in de buitenmuur een boorgaatje gemaakt. Daar bekijkt de isolatie-adviseur met een camera de spouwmuur. Zo wordt een offerte op maat gemaakt.
Een erkend isolatiebedrijf geeft dan precies aan wat er nodig is voor spouwmuurisolatie, wat uw besparingen worden en wat de spouwmuurisolatie kosten zijn. Als u meerdere offertes aanvraagt, kunt u goed de adviezen, service en kosten vergelijken.

Muren ongeïsoleerd
Na 1920 werden huizen gebouwd met een spouwmuur. Zo werden vochtproblemen in huis voorkomen. Pas in 1980 werden huizen bij de bouw geïsoleerd. In Nederland zijn er nog zo’n 2 miljoen woningen waar geen isolatie in de spouwmuur is aangebracht. Terwijl energie besparen gemakkelijk en goedkoper is dan men denkt. Met spouwmuurisolatie bespaart men 30% op de gasrekening per jaar.

Meer spouwmuurisolatie nieuws

Daarom Info&Advies.nl

  • Onafhankelijk
  • Objectief
  • Advies van experts
  • Complete informatie
  • Gratis offertes op maat" Ik heb alles gevonden, zo kon ik de beste spouwmuurisolatie kiezen voor mijn huis. Heel fijn!"
Dhr. van Bommel, Eindhoven

Welke isolatie voor u?

Met de Advieswijzer weet u het.

  • Wat is de beste isolatie voor u?
  • Wat kost spouwmuurisolatie?
  • Hoeveel gaat u besparen?
Doe de Advieswijzer

Offertes bij wie?

U heeft interesse in isolatie. Bij wie
vraagt u offertes aan? Info&Advies.nl heeft alle isolatiebedrijven zorgvuldig geselecteerd.

Vraag nu 3 offertes aan


Ontvang direct de gratis handige MINIGIDS spouwmuurisolatie.